Белият дом казва, че разследването за импийчмънт е „базирано на лъжи“

...
Белият дом отвърна на републиканците в Конгреса за обмислянето на
Коментари Харесай

Белият дом отвърна на републиканците в Конгреса за обмислянето на импийчмънт на президента Джо Байдън, призовавайки медиите да проучат внимателно „разследване, основано на лъжи“.

„Отговорност на независимата преса е да се отнася към твърденията си с подходящ контрол“, пише главният помощник Иън Самс.

Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти обяви разследването срещу г-н Байдън, демократ, във вторник.

Но има несъгласие сред републиканците.

Някои редови законодатели се съмняват дали имат достатъчно доказателства за импийчмънт на президента.

Не е необичайно представители на пресата в Белия дом да очертаят случая си пред журналисти, но документът от 16 страници показва колко сериозно приемат заплахата за импийчмънт.

Г-н Самс, специален помощник на президента, адресира меморандума до „редакционни ръководители в американски новинарски медийни организации“.

„След близо девет месеца разследване републиканците в Камарата на представителите не успяха да открият никакви доказателства, че президентът е направил нещо нередно“, пише г-н Самс.

" Години наред републиканците в Конгреса се опитваха да замъглят водите, като привличаха медийно отразяване на своите твърдения, и тъй като те избраха да продължат напред с импийчмънт, отговорността на независимата преса е да се отнася към твърденията им с подходящ контрол", пише той .

Г-н Самс включи множество страници с опровержения на твърденията на републиканците.

Какво знаем за делото за импийчмънт на Байдън Защо републиканците искат импийчмънт на Байдън сега?

Републиканците отдавна следят внимателно сина на президента Байдън, Хънтър Байдън, за бизнес сделките му в чужбина.

Те твърдят, че той неправомерно е използвал влиянието на баща си, за да осигури сделки и да се обогати, и е прекарал последните девет месеца в провеждане на изслушвания и разследвания чрез надзорната комисия на Камарата на представителите.

Хънтър Байдън се очаква скоро да се изправи пред федерални обвинения за притежание на оръжие, след като сделката за престъпление, свързано с огнестрелни оръжия и отделни данъчни нарушения наскоро се разпадна в съда.

Консерваторите в Конгреса прекараха няколко месеца опитвайки се да свържат действията на Хънтър Байдън с баща му, но досега не са разкрили никакви конкретни доказателства, които да уличат президента в каквото и да е нарушение.

Все пак десните републиканци в Конгреса все повече агитираха за импийчмънт на г-н Байдън и г-н Маккарти сега подкрепи това усилие.

Те разкриха основните си обвинения срещу г-н Байдън, но все още не са напредна с гласуването на членове за импийчмънт.

Републиканците, които подкрепят импийчмънта, обвиняват семейство Байдън в „торгуване на влияние“ в чужбина и обогатяване от чужди източници.

Те също така твърдят, че Джо Байдън е участвал в телефонни разговори с бизнес партньори на Хънтър Байдън, за да облагодетелства сина си, възпрепятства разследването на данъците на сина му и е участвал в предполагаемо - но необосновано - схема за подкупи.

Американското издание Axios съобщи в сряда, че две твърдения, направени преди това от Джо Байдън - че не се е срещал с украински бизнес партньори на сина си, докато вице- президент, освен може би за кратко поздравление и че синът му не е направил никакви пари от Китай - са били фалшиви, според показанията на Хънтър Байдън и неговия бизнес партньор Девън Арчър.

Но г-н Арчър, който беше осъден за федерални данъчни престъпления, също каза на закрито изслушване в Конгреса през юли, че не е знаел за никакви неправомерни действия от страна на Джо Байдън.

Той направи забележките по време на изслушване при закрити врати в Конгреса през юли, съобщи New York Times.

Белият дом отхвърли тези твърдения, очертавайки техните опровержения в бележката от сряда.

"Ясно е, че това "разследване" е изцяло политика и никакви доказателства", написа г-н Самс.

Няколко републиканци изразиха скептицизъм, че техните колеги са събрали достатъчно доказателства за импийчмънт на президента - едно от тях беше цитирано в меморандума на Белия дом.

Той подчерта забележките на депутата от Колорадо Кен Бък, който каза пред MSNBC: „Времето за импийчмънт е времето, когато има доказателства, свързващи президента Байдън - ако има доказателства, свързващи президента Байдън - с високо престъпление или простъпка.

"Това не съществува в момента."

Докато републиканците в Сената не са единодушно застанали зад усилие за импийчмънт, те изглеждат склонни да научат повече, докато разследването продължава.

Две трети от Сената на САЩ трябва да гласуват за осъждане по членове за импийчмънт, и в сегашния си вид републиканците са малцинство в камарата.

Представителят Джеймс Комър, републиканецът, който ръководи усилията в Камарата, информира своите колеги в Сената за разследването на сряда.

Някои законодатели изглеждаха отворени за техните усилия.

Сенатор Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина, каза пред АП, че вярва, че републиканците в Камарата на представителите са „по-добре да гласуват. Това им дава повече легитимност“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР