Белият дом използва предполагаемата руска заплаха, за да продължи да

...
Белият дом използва предполагаемата руска заплаха, за да продължи да
Коментари Харесай

Песков: Белият дом демонизира Русия, за да изнуди Конгреса за повече пари за Украйна

Белият дом употребява хипотетичната съветска опасност, с цел да продължи да " гори " парите на данъкоплатците, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Франс прес, Ройтерс и Българска телеграфна агенция, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Русия ще нападне рано или късно страна от НАТО, в случай че не бъде разгромена в Украйна.

Байдън желае " да продължи да гори пари на данъкоплатците в пещта на войната ", съобщи Песков. Той изрази вяра, че към момента има " задоволително рационални хора измежду членовете на Конгреса ", с цел да може това да не се случи.

Говорителят упрекна Белия дом в " демонизиране " на Русия и добави, че в случай че Вашингтон спре да поддържа Киев, други западни страни също ще спрат поддръжката си.

Руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман са удостоверили съответни съглашения, реализирани като част от съглашение в границите на ОПЕК+, добави още Песков. Двамата водачи приканват всички страни от ОПЕК+ да се причислят към съглашението на групата за понижаване на добива, което съгласно тях ще обслужи ползите на световната стопанска система, съгласно взаимното изказване, оповестено ден след срещата на двамата водачи.

" В енергийната сфера двете страни приветстваха тясното съдействие сред тях и сполучливите старания на страните от ОПЕК+ за възстановяване на стабилността на международните петролни пазари ", се споделя в изказването.

Русия и Саудитска Арабия са се договорили да засилват напъните за поддържане на интернационалния мир и сигурност, се споделя още в взаимното изказване, представено от ТАСС.

Освен това двете страни са се договорили да не престават съдействието за въздържане на трансграничните корупционни закононарушения във всичките им форми и да уголемяват съдействието в редица сфери, в това число геологията, околната среда, водните запаси, селското стопанство, продоволствената сигурност, туризма, правосъдната система, опазването на здравето, медиите и преподаването на съветски и арабски език.

Песков добави, че Путин не е направил още никакви изказвания дали ще се кандидатира за нов президентски мандат, откакто съветският парламент насрочи датата на президентските избори за 17 март.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР