Белият дом изпитва затруднения да овладее политическия протест и объркване

...
Белият дом изпитва затруднения да овладее политическия протест и объркване
Коментари Харесай

Белият дом е затруднен да отговори на политическите протести и срещата Тръмп-Путин

Белият дом изпитва усложнения да овладее политическия митинг и комплициране подбудено от срещата на върха на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с съветския президент Владимир Путин, отричайки, че в миналото Тръмп е имал желание да споделя, че Москва не се цели към Вашингтон, оповестява " Ройтерс ".

След срещата си в Хелзинки, американският президент одобри нормалната си противоположна позиция и назова критиците си разочаровани. Попитан от публицист преди съвещание на кабинета дали Русия към момента е ориентирана към Съединените щати, Тръмп поглежда репортера, клати глава и споделя " Не ".

По-късно, говорителката на Белия дом Сара Сандърс разяснява, че президентът споделя " не ", т.е. няма да дава отговор на въпроси, а не на самия въпрос.

Служителите на разследващите служби на Съединени американски щати обявиха, че напъните на Русия да въздействат на изборите не престават и в този момент са ориентирани към конгреса на 6 ноември. Сандърс изяснява, че Тръмп счита, че опасността от Русия за въздействие на тези избори към момента съществува.

Попитан по-късно в изявление за CBS News дали той е държал Путин персонално виновен за намесата в изборите през 2016 година, Тръмп сподели, че го е направил. " Е, бих го направил, тъй като той дава отговор за страната. Точно както считам себе си за виновен за нещата, които се случват в тази страна ", разяснява той.

Американският президент изяснява, че в диалозите си с Путин е бил " доста мощен по отношение на обстоятелството, че не можем да се меси, не може да имаме нищо от това. "

С въпросното " Не ", Сандърс се изяснява за повторно от понеделник насам по отношение на Тръмп, първият беше след срещата и упрекнатият за грешки и недоразумения за фурора с Русия.

Тръмп зашемети света и страната си в понеделник, като се отклони от рецензиите към съветския водач за дейностите на Москва по отношение на изборите, предизвиквайки гняв вкъщи и апели от някои американски депутати за по-строги наказания и други дейности против Русия.

" Справяме се доста добре, евентуално, както никой, в никакъв случай с Русия. И няма президент, който да е бил толкоз корав, колкото аз съм към Русия ", разяснява Тръмп преди съвещание на кабинета, добавяйки, че Путин " схваща това и не е благополучен от обстоятелството ".

" Някои хора ненавиждат обстоятелството, че се разбирам добре с президента Путин. Те избират да водят война, в сравнение с да видят това ", написа Тръмп в Туитър.

Американският шеф на националното разузнаване Дан Котс разяснява пред комитет в Конгреса, че е видял доказателства за съветска интервенция за изборите през ноември.

Като опровергаване на мненията на Тръмп за разузнаването на Съединени американски щати, Котс разяснява: " Ние сме ясни в нашите оценки за съветска интервенция в изборите през 2016 година и в продължаващите им всеобхватни старания да подкопаят нашата народна власт ".

Водещият сенатор демократ Чък Шумер разяснява, че Тръмп би трябвало да се разсъни за напъните на Русия да се намесва в американските избори. " Ние няма да можем като нация да се борим против непозната интервенция в нашите избори, щом главнокомандващият даже не признава, че това е същински проблем ", добавя Шумер.

Републиканският сенатор Джон Маккейн упрекна Тръмп, че е " играчка в ръцете на Путин " с мненията на президента във изявление за " Фокс Нюз " за американския ангажимент да пази всички съдружници на НАТО.

Запитан за какво американците би трябвало да пазят Черна гора от НАТО от нахлуване, Тръмп изясни: " Аз зададох същия въпрос. Черна гора е дребна страна с доста мощни хора.... Те са доста нападателни хора, могат да станат нападателни, и поздравления, към този момент сте в Трета международна война. "

Черна гора се причисли към НАТО предходната година в несъгласие с Москва, откакто упрекна съветските шпиони, че приготвят опит за прелом, за неуспех на присъединението. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР