Белият дом избра да не замени своя топ експерт по

...
Белият дом избра да не замени своя топ експерт по
Коментари Харесай

Загриженост сред съюзниците на САЩ, тъй като Белият дом реши да не замени азиатския цар

Белият дом избра да не размени своя топ специалист по Азия, предизвиквайки паника измежду някои съдружници в миг, когато Съединени американски щати сплотяваха страните зад напъните за контра Китай.

Кърт Кембъл, някогашният азиатски цар на администрацията на Байдън, се чака да бъде одобрен от Сената в новата му роля като заместник-държавен секретар във вторник, което му дава по-широки пълномощия по външните работи от Индо-Тихоокеанския район.

Няколко души, осведомени с този ход, споделиха, че Белият дом няма да назначи негов заместител като координатор за Индо-Тихоокеанския район, роля, основана през 2021 година, с цел да изостри фокуса на Съединени американски щати върху Китай като „ набираща скорост “ опасност — неговото предпочитано стратегическо основание.

Решението на Белия дом да не поеме тази роля идва, защото съдружниците на Съединени американски щати към този момент са нервни, че фокусът на Вашингтон върху Китай рискува да бъде размит от войните в Украйна и Близкия изток и президентските избори през 2024 година съревнование.

Длъжностни лица от няколк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР