Белият дом иска НАСА да разработи часова зона за Луна

...
Белият дом иска НАСА да разработи часова зона за Луна
Коментари Харесай

НАСА ще разработи часова зона за Луната

Белият дом желае НАСА да създаде часова зона за Луна - Координирано лунно време (КЛВ), съобщи ББС.

Съединени американски щати желаят КЛВ да бъде готово до 2026 година, когато ще е тяхната задача до Луната.

Тази задача, която се споделя Артемис-3 , ще е първата след Аполо 17 през 1972 година Мисията е ориентирана към южния полюс на Луната, където се счита, че има големи ресурси от воден лед, до които не доближава слънчева светлина.

Прецизното пресмятане на времето и мястото е от извънредно значение за задачата, тъй като в случай че се допусне неточност галактическият транспортен съд може да навлезе в неверна орбита.

Но Артемис-3 не е единствената планувана лунна задача . Координацията на времето е от извънредно значимо значение за връзката сред галактическите кораби, спътниците и Земята.
 Съединени американски щати изстреляха първата частна задача до Луната
Съединени американски щати изстреляха първата частна задача до Луната

Това ще означи първото пътешестване до лунната повърхнина в границите на програмата на НАСА за луната Артемида

Времето на Луната тече с 58,7 микросекунди по-бързо от това на Земята. Това се дължи на по-слабата гравитация на спътника.

Това не наподобява като нещо значително, само че има доста въздействие, когато би трябвало да се синхронизират галактически кораби.

Правителството на Съединени американски щати се надява, че въвеждането на новата часова ще помогне за координацията на националните и частните изпитание за постигане на Луната

" Тази фундаментална доктрина за гравитацията в нашата Вселена има значима последица, че времето тече по друг метод на разнообразни места във Вселената ", споделя професор Катрин Хеймас.

Към момента времето на нашата планета се мери посредством стотици атомни часовници, които мерят времето до наносекунда. Ако тези часовници бяха на Луната, щяха да работят с към секунда по-бързо.

Но освен НАСА се пробва да трансформира лунното време в действителност. Европейската галактическа организация също създава нова система за време.

Затова ще би трябвало да има съглашение сред страните и централизиран координационен орган - сега това се прави от Международното бюро за ограничения и теглилки за времето на Земята.

В момента на Международната галактическа станция се употребява координирано универсално време. Друг детайл, за който страните ще би трябвало да се спогодят, е от кое място стартира новата времева рамка и до каква степен се простира.
 Съединени американски щати кацнаха на Луната за първи път от 50 години
Съединени американски щати кацнаха на Луната за първи път от 50 години

Космически транспортен съд на частна компания се приземи до южния полюс на земния сателит

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР