Белият дом и ЦРУ отговориха на съобщения в медиите, в

...
Белият дом и ЦРУ отговориха на съобщения в медиите, в
Коментари Харесай

Швейцарски вестник: САЩ предложили украинска територия срещу мир?

Белият дом и Централно разузнавателно управление на САЩ дадоха отговор на известия в медиите, в които се твърди, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е предложил на съветския президент Владимир Путин да резервира част от Украйна, с цел да постави завършек на войната като част от кротичък проект, направен от името на президента Джо Байдън, обобщава Руската работа на Би Би Си.

Става дума по-специално за обявата от четвъртък в швейцарския немскоезичен вестник Neue Zürcher Zeitung (NZZ) и по-късно публикувана и от други издания. Вестникът цитира думите на немски политици, съгласно които Байдън би желал да избегне продължителна война в Украйна и по тази причина посредством Бърнс е предложил на Путин, наред с други неща, към 20% от територията на Украйна, при изискване че приключи военните дейности .

Твърди се, че Киев е отхвърлил предлагането, " украинската страна не приема територията на Украйна да бъде разграничена ", до момента в който в Кремъл са декларирали на американския делегат, че " по този начин или другояче ще завоюват войната в дълготраен проект ", оповестява NZZ.
 За Зеленски Путин е
За Зеленски Путин е " никой " и няма да договаря с него за мир

Украинският президент не схваща кой взема решенията в Русия

Едва откакто Москва и Киев са отхвърлили предлагането,, се споделя в публикацията.

Журналистите настояват, че в края на януари Бърнс скрито е посетил Москва , където е разискал този проект с съветското управление.

По-рано Washington Post заяви за. Няма доказателства за скорошното посещаване на Бърнс в Москва.

Слухове с сходно наличие, че подобен кротичък проект в действителност е можело да се реализира и че това е повода за забавянето на оповестяването на доставката на съвременни танкове в Украйна, се чуха в съветските медии през миналата седмица , базирайки се на източници покрай Кремъл.

В коментар за Newsweek неназован чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ назова материала на NZZ " погрешен ". На собствен ред заместник-прессекретарят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Шон Дейвет сподели пред изданието, че информацията на NZZ " не е точна " и че Централно разузнавателно управление на САЩ ще удостовери същото.

В петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков също разяснява известията, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ скрито е посетил Москва през януари. " Всички тези известия са " подмятания " ", сподели Песков.

Дмитрий Полянски, първият заместник-пратеник на Русия в Организация на обединените нации, сподели пред Newsweek, че материалът на NZZ е " забавен ", само че че не може да " разяснява спекулации ".

Киев към момента не коментирал публично тази информация.

В края на предходната седмица Михаил Подоляк, консултант в кабинета на президента на Украйна, сподели в изявление, че н е е имало такива договаряния, само че добави, че " несъмнено, постоянно има някакви съвещания и телефонни диалози на разнообразни равнища. " В същото време, акцентира той, Украйна при никакви условия няма да се съгласи на сходни неща.

В понеделник представителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че договарянията сред Русия и Украйна " в този момент са невъзможни, защото няма де факто или де юре условия за тях ".
 Песков: Новите райони на Русия към момента не са изцяло предпазени от закани
Песков: Новите райони на Русия към момента не са изцяло предпазени от закани

Специалната военна интервенция продължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР