Белият дом и Капитолия са блокиран след нарушение на въздушното

...
Белият дом и Капитолия са блокиран след нарушение на въздушното
Коментари Харесай

Мобилизираха изтребители в защита на Белия дом

Белият дом и Капитолия са блокиран след нарушаване на въздушното пространство във Вашингтон , съгласно източници на органите на реда. Мобилизирани са и изтребители, оповестяват медиите в Съединени американски щати.

Северната ливада на Белия дом е разчистена, а придвижването за пешеходци в региона е лимитирано . Блокирането стартира малко преди 9:00 ч. и е вдигнато към 20 минути по-късно .

Извънредната обстановка е оповестена поради аероплан, с който не може да се реализира връзка , " неуправляемият " аероплан провокира суматоха в американската столица.

CNBC заяви по-рано, че е докладвано нарушаване на въздушното пространство, което провокира бърза отбранителна реакция от американските управляващи .

NBC заяви, че Северноамериканското командване за аерокосмическа защита (NORAD) е упълномощило на самолетите да реагират на сигнала за сигурност.

Позовавайки се на източници на правоохранителните органи FOX News заяви, че аероплан, който се движи на изток, нарушава лимитираното въздушно пространство над Вашингтон към 08:30 часа, локално време.

Официални лица разясняват пред CNN, че за момента самолетът не е неприятелски . На тези, които към този момент са в Белия дом, е казано да останат по местата си, съгласно туитове от кореспонденти.

Update: The lockdown has been lifted at the White House after an aircraft entered restricted airspace in the DC area, causing a “national event conference ” to be convened, a US defense official tells @barbarastarrcnn. Official said “it is not known to be hostile at this time. ” https://t.co/J4Oy4g55H7
— Betsy Klein (@betsy_klein) November 26, 2019
Първоначално е обявено, че всички федерални здания са евакуирани . Репортери в осведомителната зала на Белия дом пуснаха известие, че тя е заключена, а някои кореспонденти са евакуирани на северната ливада на Белия дом.

Пътищата в центъра на Вашингтон бяха затворени за придвижване , до момента в който управляващите се втурнаха да реагират на известията за самолета.
 Задържаха мъж при опит да влезе с кола до Белия дом
Задържаха мъж при опит да влезе с кола до Белия дом

Опитал да последва друга кола
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР