Белият дом ескалира борбата си срещу дезинформацията по темата за

...
Белият дом ескалира борбата си срещу дезинформацията по темата за
Коментари Харесай

Байдън: Платформи като Facebook убиват хора със своята дезинформация

Белият дом ескалира битката си против дезинформацията по тематиката за имунизациите и ковид в петък, когато президентът Байдън непосредствено разкритикува Fscebook и други платформи, че разрешават разпространяването на дезинформация за имунизациите – и в резултат на това се усилва броя на смъртните случаи от пандемията, която към този момент втора година е извадила от строя цялата планета.

Когато медиите се обърнаха към Байдън с въпроса какво би било неговото обръщение към обществените мрежи като Фейсбук, Байдън отговори: „ Те убиват хора… единствената пандемия, която имаме сега, е измежду неимунизираните хора и тъкмо тези платформи убиват хората “. Белият дом не отговори публично с искане за изясняване на мненията на президента.

Изявлението на Байдън пристигна след формалната координирана акция на Белия дом, която притисна Фейсбук и други платформи да работят по-агресивно, с цел да се опълчват на дезинформацията за имунизациите против ковид. В четвъртък отчет на генералния хирург на Съединени американски щати Вивек Мърти прикани платформите да стартират да вкарват по-строги наказания против потребителите, които споделят дезинформация и подправени вести. В изказване за пресата той особено назова, че логаритмите за препоръчване на наличие на Фейсбук News Feed, като главен източник на дезинформационно наличие за огромен брой хора.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР