Белият дом е на път да изпрати писмо в петък

...
Белият дом е на път да изпрати писмо в петък
Коментари Харесай

Тръмп отрязва Пелоси заради импийчмънта

Белият дом е на път да изпрати писмо в петък на ръководителя на Конгреса Нанси Пелоси, че може да пренебрегне настояванията на депутатите като част от процеса на импийчмънт против президента Доналд Тръмп. Това заяви в четвъртък новинарският портал Axios.

Според източниците му Белият дом възнамерява да изпрати писмо, в което да изясни, че Тръмп и неговият екип могат да пренебрегват настояванията на законодателите, до момента в който публично Пелоси не завоюва гласовете на цялата Камара на представителите.

В същото време Пелоси съобщи, че съгласно конституцията не се изисква поддръжка от цялата камара, с цел да стартира импийчмънт. В Съединени американски щати избухна скандал към телефонния диалог от месец юли на президента на Тръмп с президента на Украйна Владимир Зеленски. Според политически съперници на ръководителя на администрацията на Вашингтон, Тръмп по време на този диалог се опитал да убеди Зеленски да стартира следствие на активността на сина на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън в Украйна в подмяна на финансова и военна помощ на Киев.

Демократът Байдън е най-вероятният противник на Тръмп на идните президентски избори през ноември 2020 година, тъй че съгласно демократите Тръмп, оказвайки напън върху Зеленски, се пробва да притегли помощта на Киев в напъните си да бъде избран отново за втори мандат.

На 24 септември Пелоси разгласи процедура по импийчмънт против Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР