Белият дом беше близо до това да обяви днес, че

...
Белият дом беше близо до това да обяви днес, че
Коментари Харесай

Белият дом: Кремъл е отговорен за смъртта на Пригожин

Белият дом беше покрай това да разгласи през днешния ден, че Кремъл е виновен за гибелта на притежателя на частната военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин, за който се допуска, че е погубен в мистериозната авиокатастрофа предходната седмица, съобщи Ройтерс.

„ Всички ние знаем, че Кремъл има дълга история в убийствата на съперниците си “, съобщи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер. „ Много е ясно какво се е случило там “, добави тя.

Нейният коментар е американското изказване, в което най-ясно до момента се прави отпратка към опцията съветският президент Владимир Путин да е издал заповед за убийството на Пригожин, който подвигна временен протест против Кремъл през юни.

Ръководителят на ЧВК „ Вагнер “ почина в авиокатастрофа на 23 август, когато самолетът му „ Ембраер Легаси 600 “ ненадейно падна от небето в Тверска област минути откакто беше изхвърчал от Москва в посока Санкт Петербург. Версиите за рухването се разгръщат от детонация на борда до обстрел с ракета земя-въздух.

Американският президент Джо Байдън съобщи пред медиите предходната седмица, че Съединени американски щати се пробват да стигнат до умозаключение по какъв начин самолетът е бил свален. „ Опитваме са да изясним повода точно “, сподели Байдън в петък, като добави, че не е сюрпризиран, че Пригожин е бил погубен, откакто се е противопоставил на Путин.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР