Белите яйца, които са най-търсени за боядисване, гонят 50 ст.

...
Белите яйца, които са най-търсени за боядисване, гонят 50 ст.
Коментари Харесай

Великденска треска: Цените на агнешкото растат с часове, яйцата са на промоция

Белите яйца, които са най-търсени за боядисване, гонят 50 ст. за една численост, откри инспекция на " Телеграф “ в една от комерсиалните вериги в София. Въпреки това един ден преди Лазаровден, когато е традицията да се събират яйца, огромните магазини реагираха и направиха ударни промоции. Така 15 бели яйца, от подово отглеждани кокошки размер М, можеха да се купят вместо за 7,99 лева за 6,99 лева кутията.

Корите с елементарни български яйца поевтиняха още с един лев от края на предходната седмица. Тогава кора с трийсет бройки се продаваше на промоция за 9,99 лева, до момента в който в този момент последните останали от понижението са свалени с още един лев и са 7,99 лева Предлагат се и суперцени на кутия от 10 яйца размер М на 2,79 лева, понижение с 33%. За хората, които са на работа по празниците, пък има подготвени боядисани 10 бр., които сега се оферират понижени от 5,99 лева на 4,99 лева кутията. В профилираните магазини на пазара " Иван Вазов “ в столицата пък пресни яйца вървят по към 30-32 ст. броя.

И до момента в който при яйцата има промоции, то не по този начин стоят нещата с агнешкото, чиито цени като че ли порастват с часове. Така да вземем за пример преди две седмици в магазин за месо на пазара на " Красно село “ в София кг свеж агнешки врат струваше 12 лева Останалите разфасовки се движеха сред 10 и 12 лева за кг прясно месо. В навечерието на Страстната седмица агнешкото към този момент гони цени сред 25 и 30 лева килото в магазин за месо на пазара " Иван Вазов “ в София, както и в региона на някогашния хотел " Плиска “.

Вчера комерсиална верига пък оферираше замразени разфасовки сред два, три и над 4 кг агнешко. Така една четвъртинка излизаше 77,5 лева Практически този вид четвъртинки се купуват от хора, които подготвят обичайното за Северна България пълнено агне с чревца, ориз, свеж лук и магданоз. Те са сред 3 и 4 кг и излизат не по-малко от 60-80 лева броя.

Още в края на седмицата дребните пекарни започнаха да записват искащите за козунаци за Великден. На пазара " Иван Вазов “ се оферираше козунак, подготвен по най-старата класическа рецепта за православния сладкиш. С мляко, яйца, захар и свинска мехлем. Като разфасовката от 750 г със стафиди се продава за 17,80 лева, а с шоколад от 400 г за 14,90 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР