Белите хакери трябва да влязат в обувките“ на черните, злонамерените

...
Белите хакери трябва да влязат в обувките“ на черните, злонамерените
Коментари Харесай

Ученици влязоха в ролята на „бели“ хакери

" Белите " хакери би трябвало „ да влязат в обувките “ на " черните ", злонамерените хакери, само че да работят съгласно законодателството в района, в който оперират. Тези упътвания по киберсигурност получиха възпитаници от ППМГ „ Васил Левски “ в Смолян, участвайки в HackShop, проведен от InForceAcademy.  Академията организира поредност от осведомителни срещи и събития, представяйки втория стадий от курсове за образование по осведомителни технологии.  

Под управлението на специалисти по киберсигурност, участващите в HackShop възпитаници се оправят с поставената задача да „ хакнат “ избран обект.  Упражнението по осведомителна сигурност съблюдава наложителното условие за авансово единодушие от страна на обекта на хакерската офанзива. 

Ролята на " белите " хакери е точно да търсят проблеми в сигурността на дадена система и прониквайки в нея да покажат пропуските. " Белите " хакери би трябвало да  балансират, да стъпват по много тъничък лед, разбирайки метода на мислене и действайки до избрана степен с тактиките и техниките на злонамерените хакери, изяснява Асен Кехайов, специалист по киберсигурност с интернационален опит и съосновател на InForceAcademy.  Според него с сходни начинания като HackShop се цели да се привлекат повече младежи за професионално и просветително развиване в региона на киберсигурността.  

Колкото до действителните пробиви, осъществени от " черни " хакери, които засягат както държавни институции, по този начин и частни компании, Асен Кехайов счита, че хакерските офанзиви въпреки това оказват помощ да се усъвършенства процесът, да станем по-отговорни към съхранението, шерването и обмена на информация. През пандемичните години всички безусловно живееха на компютъра, телефона и таблета,  което отвори много порти за злонамерените хакери, съгласно Кехайов. Той добавя, че колкото повече се уголемява зоната, в която могат да работят черните хакери, толкоз повече благоприятни условия те виждат за монетизиране на своите офанзиви. 

InForceAcademy  е учредена от най-вече юношески екип, опитващ се да задържи в Смолян цифровите гении на района. В Смолян има неповторим капацитет, с доста високо равнище на обучение,  морални полезности и доста неща, които са изгубени в огромните градове, само че тези млади гении „ изтичат “ след довеждане докрай на приблизително обучение, защото нямат поле за развиване и изява,  твърди Кехайов.

Според него  InForceAcademy въплъщава екипната работа, обединяването на извънредно положителни експерти с идея и концепция, без първичната мисъл да е облага. В първата година от активността на академията, лектори и преподаватели се включват в активността безплатно, а първият стадий от курсовете за образования бяха безвъзмездни за курсистите. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР