Белите баща и син, осъдени за убийството на Ахмад Арбери,

...
Белите баща и син, осъдени за убийството на Ахмад Арбери,
Коментари Харесай

Две доживотни и една присъда от 35 г. затвор за убийството в САЩ на чернокож от расова омраза

Белите татко и наследник, наказани за убийството на Ахмад Арбери, откакто преследвали 25-годишния негър мъж в квартал в Джорджия, бяха наказани през вчерашния ден на пожизнен затвор за осъществяване на федерално закононарушение от ненавист, заяви Асошиейтед прес, цитрана от Българска телеграфна агенция.

Съдията от Окръжния съд на Съединени американски щати Лиза Годби Ууд произнесе присъдите против 36-годишния Травис Макмайкъл и 66-годишния му татко Грег Макмайкъл, като удостовери сериозността на убийството, което раздруса общността им в Брунсуик и стана част от по-широката национална равносметка за расовата неправда. И двамата мъже бяха наказани преди този момент на пожизнен затвор без право на подмяна от щатски съд за убийството на Арбери.

През февруари федерално жури осъди двамата Макмайкъл и съседа им Уилям „ Роди “ Брайън за нарушение на гражданските права на Арбери, като стигна до заключението, че те са го взели на мушка поради расата му. И тримата бяха приети за отговорни и в опит за похищение, а Макмайкъл бяха наказани за потребление на оръжие при осъществяване на принудително закононарушение.

Бащата и синът се въоръжили с огнестрелни оръжия и употребявали пикап, с цел да преследват Арбери, откакто той прибягал около дома им на 23 февруари 2020 година Брайън се включил към преследването със личния си пикап и записал с мобилен телефон видео, на което се вижда по какъв начин Травис Макмайкъл прострелва Арбери с пушка. Бащата и синът споделили на полицията, че подозирали, че Арбери е апаш, само че проверяващите открили, че той не е бил въоръжен и не е направил закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР