Белинда Бенчич винаги е притежавала качествата да бъде сред най-добрите

...
Белинда Бенчич винаги е притежавала качествата да бъде сред най-добрите
Коментари Харесай

Дубай: Тенисистката с най-много победи за сезона бе надиграна от 112-ата в света

Белинда Бенчич постоянно е имала качествата да бъде измежду най-хубавите в света, само че постоянно е страдала от липса на неизменност и това я е разделяло от опцията да се бори за най-големите титли. Олимпийската шампионка обаче е безспорен пример за постоянно положителни резултати от началото на новия сезон и е актуалната лидерка по победи през 2023-та, имайки цели 16 на своята сметка. Швейцарката към този момент завоюва купите в Абу Даби и Аделаида,като не стопира " да бере плодовете " от новото си съдействие с Дмитрий Турсунов.

Всичко това правеше международната номер девет една от сериозните претендентки за купата на WTA 1000 конкуренцията в Дубай, само че тя беше принудена да прекара близи 3:30 часа на корта в конфликта си на старта с Марта Костюк и през днешния ден нямаше никакви останали съпротивителни сили.

От събитията се възползва Каролина Мухова, която през последната година страдаше от редица травми и напусна топ 100 на света, но сега наподобява още веднъж в оптимална форма и справедливо се наложи с безапелационното 6:1 6:4, с цел да си обезпечи четвъртфинална борба с третата сложена Джесика Пегула.

Двете си размениха по един убеден сервис гейм, след което очевидно интензитетът в дейностите на Бенчич спадна фрапантно, а чехкинята незабавно усети това и стартира да варира играта ловко с голям брой къси топки. Мухова движеше непрестанно съперничката си, удължавайки оптимално разиграванията и тази тактичност сработи, тъй като фаворитката не завоюва нито гейм повече в откриващия сет.

Втората част стартира надалеч по-позитивно за осмата сложена, която се справяше чудесно на личен начален удар и първа имаше късмет да пробие, само че избърза в желанието си да направи завършващ удар, а след това по-нискоранкираната състезателка още веднъж пое самодейността в свои ръце и се откъсна напред с 4:2. 

Макар и физически лимитирана, то швейцарката нямаше желание да се отхвърля и заигра с оптималната доза риск, което даде своите позитивни резултати за нея и тя стигна до изравняването при 4:4, единствено че нямаше по какъв начин да продължи да работи по този метод за дълъг интервал от време и напълно скоро някогашната полуфиналистка от Аустрелиън Оупън постави точка на разногласието в конфликта.

Only the third player to defeat Bencic this year
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР