Бели полицаи и жители на град Кери, Северна Каролина се

...
Бели полицаи и жители на град Кери, Северна Каролина се
Коментари Харесай

По примера на Исус: Полицаи измиха краката на чернокожи пастори

Бели служители на реда и поданици на град Кери, Северна Каролина се събраха, с цел да измият краката на своите чернокожи религиозни водачи , пресъздавайки библейската история за това по какъв начин Исус измива краката на своите възпитаници, написа „ Дейли мейл ”.

Вярващите поеха в единно шествие, макар лятната горещина, с цел да изразят своя митинг против бруталното ликвидиране на Джордж Флойд от служител на реда и да призоват за завършек на расизма.

"washing the feet of the organizers and asking for forgiveness. "

Cary, NC
— AleksandarStefanović (@acastef53)
Членовете на религиозната общественост Legacy Church Center, водени от пасторите Фейт Уокома и брачна половинка й Собома, проведоха молитвеното шествие за единение, а събралите се хора, резервираха осем минути и 46 секунди безмълвие, времето, за което белият служител на реда е притискало до гибел коляното си към врата на Флойд. Те се помолиха и за страната.

Като част от събитието бе ритуала за измиването на краката, при който трима бели чиновници на реда и трима други участници измиха краката на пасторите Фейт и Собома Уокома.

На фотоси и видео, споделени в обществените медии, е документиран моментът, в който участниците се молят дружно, до момента в който пасторите седят на скамейка, а техните бели съграждани, коленичили, им измиват краката.

Измиването на краката е набожен обред, изпълняван от разнообразни християнски деноминации, учреден на поръката на Исус Христос, че почитателите му, следвайки неговия образец, би трябвало да мият краката си един на различен като израз на примирение и обич.

Видео от събитието, споделено в обществените мрежи, доближи голям рейтинг. „ Мощен, ослепителен израз на това по какъв начин наподобява помиряването “, написа един консуматор на „ Facebook ”. " Така стартира изцелението на расизма ", прибавя различен. „ Любов и примирение на Бога “, разяснява трети.

Police Officers wash the feet of Black faith leaders and beg for forgiveness in Cary, NC
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР