Белград. Завършен е първият участък от 403-километровия участък от газопровода

...
Белград. Завършен е първият участък от 403-километровия участък от газопровода
Коментари Харесай

ТАСС: Завърши изграждането на първия участък от „Турски поток“ в Сърбия

Белград. Завършен е първият сектор от 403-километровия сектор от газопровода „ Турски поток “, който ще премине през територията на Сърбия от българската граница до град Чуприя, заяви в понеделник Радио и телевизия „ Войводина “, представена от TACC .
В момента се работи по построяването на втория сегмент - от Чуприя до река Дунав. Общо би трябвало да бъдат построени четири сектора, съгласно проектите газопроводът се чака да бъде приключен до края на годината. При строителството на втория сектор ще бъдат употребявани над 50 хиляди тона тръби.
По-рано министърът на минното дело и енергетиката на Сърбия Александър Антич съобщи, че към половината от тръбите, нужни за построяването на сръбския сектор от газопровода „ Турски поток “ в размер на 180 хиляди тона, към този момент са пристигнали в страната. Според него доставките се правят по вода, тръби пътуват към сръбските пристанища на река Дунав в Нови Сад и Смедерево.
Сърбия стартира строителни работи по своя газопровод, без да чака да завърши работата по българския сектор. На 5 март сръбската енергийна организация утвърди строителството да стартира през април. Изграждането на газопровод в Сърбия от границата с България до границата с Унгария е взаимното дружество на Газпром и „ Сърбиягаз Газтранс “ Нови Сад. Сръбският сектор на „ Турски поток “ ще стартира да доставя газ до края на април 2020 година

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР