Белград. За Сърбия е много важно да се приложи Преспанския

...
Белград. За Сърбия е много важно да се приложи Преспанския
Коментари Харесай

„Фокус“ : Северна Македония ще е мост на сътрудничеството между Белград и Атина, заяви Вучич след срещата с Ципрас

Белград. За Сърбия е доста значимо да се приложи Преспанския контракт сред Македония и Гърция, с цел да може Северна Македония в бъдеще да играе ролята на мост на съдействието сред Белград и Атина, като това, по думите на сръбския президент Александър Вучич след срещата му с гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Белград, е опция за по-голямо доближаване сред Сърбия и Гърция, написа македонският „ Фокус “ .
„ Знам, че това не е елементарно, само че Сърбия и нейните жители поддържат използването на този контракт “, съобщи Вучич.
Двамата водачи разговаряха още за обстановката в Косово и образуването на косовска войска, отбелязва медията.
В тази връзка Ципрас уточни, че дейностите на Прищина са неприемливи, изключително налагането на 100-процентови вносни мита върху стоките от Сърбия и БиХ, както и трансформацията на Косовските сили за сигурност във въоръжени сили. По неговото мнение, това не способства за стабилността в района.
„ Искам да изпратим неоправдателно обръщение на косовските управляващи, които наливат масло в огъня “, съобщи гръцкият министър председател след диалога със сръбския държавен глава.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР