Белград транспортира оръжия и военна техника към границата с Косово,

...
Белград транспортира оръжия и военна техника към границата с Косово,
Коментари Харесай

Белград струпва войски към границата с Косово

Белград транспортира оръжия и военна техника към границата с Косово, демонстрираха разнообразни канали в Телеграм, споделяйки видео материала. 

Според медии Нишкият корпус и 63-та въздушнодесантна бригада към този момент е в непосредствена непосредственост. 5 хиляди жандармеристи са в бойна подготвеност. 

Заедно с това Сърбия приготвя текста на молбата КФОР да разположи свои сили в границите на резолюцията на Организация на обединените нации, съобщи Новини.бг. 

Вчера президентът на Сърбия Александър Вучич акцентира, че задържаните сърби в Северно Косово би трябвало да бъдат освободени. Заедно с това призова косовските сърби да не подхващат насилствени дейности против силите на НАТО и задачата на Европейския съюз. Днес в Косово идва и специфичният делегат на Съединени американски щати Габриел Ескобар, с цел да се срещне с косовския министър председател Албин Курти.

Конфликтът избухна, откакто сърби блокираха пътища в Северно Косово в събота поради ареста на някогашен сръбски служител на реда. Косовската полиция беше подложена на обстрел, а по-късно бе хвърлена граната против автомобил на задачата на Европейски Съюз в Косово. Последва нова вълна арести и през днешния ден Вучич упорства всички те да бъдат освободени, а косовските служители на реда да се изтеглят от Северно Косово в сходство с сделките с Европейски Съюз и по тази причина да се търси единодушието на сръбските кметове. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР