Белград. Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад

...
Белград. Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад
Коментари Харесай

„МКД“ : Милорад Додик твърди, че Русия иска да изгради газопровод в Република Сръбска

Белград. Сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик съобщи, че ползата на Русия е да ускори съдействието и да построи газопровод на територията на Република Сръбска в Босна и Херцеговина, което той разиска с съветския министър председател Дмитрий Медведев по време на визитата му в Белград, написа македонското електронно издание “МКД “ .
„ Техният интерес е явен. Те желаят да построят газопровод и газови складове и да участват в региона ", съобщи Додик за Радио и телевизия на Република Сръбска (РТРС).
Додик и президентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Желка Цвианович разговаряха с съветския министър председател Дмитрий Медведев в Белград в събота. Той изясни, че руснаците имат интерес да популяризират своите енергийни запаси в района.
Додик добави, че има лобита, които желаят да спрат навлизането на съветски газ и че Съединени американски щати имат свои бизнес проекти, които не подхождат на съветските.
" Тук би трябвало да изберем кое е по-евтино и по-сигурно за нас в дълготраен проект ", сподели Додик.
Той сподели още, че е обсъждал с съветския министър-председател за какво кабинетът в Босна и Херцеговина към момента не е основан и че пречката е приемането на годишната Национална стратегия за промени с НАТО.
Според Додик Русия не организира „ нападателна политика “ в това отношение.
Медведев направи еднодневно посещаване в Сърбия в събота, където се срещна с президента Александър Вучич и премиера Ана Бърнабич и участва на честването на 75-годишнината от освобождението на Белград във Втората международна война.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР