Белград спечели титлата на град с най-добър икономически потенциал в

...
Белград спечели титлата на град с най-добър икономически потенциал в
Коментари Харесай

Градът с най-висок икономически потенциал

Белград завоюва купата на град с най-хубав стопански капацитет в конкуренцията сред 100-те най-големи града в района на разрастваща се Европа. Столицата на Сърбия получи това апел за втора поредна година.

Регионът на разрастваща се Европа включва 23 стопански системи от Централна, Източна, Югоизточна Европа и Южен Кавказ, от които 11 са членове на Европейския съюз (Естония, Латвия, Литва, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Словения).

Класацията е направена от Emerging Europe. Тя е основана в Лондон и задачата е популяризирането на капацитета на разрастващите се страни. Ръководи се от видни европейски фигури, както политически, по този начин и стопански. Сред тях са някогашният еврокомисар по разширението, вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по предприемачеството и промишлеността Гюнтер Ферхойген, някогашният министър-председател и министър на стопанската система на Молдова Йон Стурза, някогашният президент на България Росен Плевнелиев, някогашен вицепремиер и министър на финансите, вицепремиерът на стопанската система и министър на приватизацията на Словакия Иван Миклош, заместител генералният секретар на НАТО Мирча Джоане и други.

Строителството в Белград е във напредък. Сръбската столица се е трансформирала в една огромна строителна площадка. От началото на годината 1935 строителни бизнесмени са кандидатствали за разрешителни за градеж в града.

Проблемът на Белград е, че на управляващите липсват средства и време, с цел да обработят всички заявки навреме. Друг проблем е неналичието на инфраструктура - течаща вода, канализация и пътища, без която е невероятно да се издадат множеството разрешителни за градеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР