БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Ключов вот за контрол над столицата

...
БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Ключов вот за контрол над столицата
Коментари Харесай

Изборите за контрол над столицата на Сърбия ще бъдат повторени след твърдения на опозицията за измами

БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Ключов избор за надзор над столицата на Сърбия, Белград — фокусна точка на необятно публикувани отчети за измами след изборите през декември предходната година – ще бъде още един по-късно тази година, споделиха чиновници в неделя.

Съобщението следва месеци на възходящо политическо напрежение поради изказванията, че ръководещите популисти на президента Александър Вучич са организирали машинация при гласуването за градското заседание на Белград.

Дясната Сръбска прогресивна партия беше оповестена за победител на изборите на 17 декември. Но главният опозиционен съюз, Сърбия против насилието, настоя, че са били ограбени от победа в Белград и че парламентарният избор, който се организира по същото време, също е бил засенчен от необятно публикувани нередности. Спорът докара до огромни улични митинги.

Не беше ясно по кое време ще се организира новото гласоподаване. Неделя означи формалния краен период за съставяне на градските управляващи в Белград след вота през декември. Изтича...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР