Белград. Председателят на македонския парламент Талат Джафери смята, че приемането

...
Белград. Председателят на македонския парламент Талат Джафери смята, че приемането
Коментари Харесай

„Политика: Председателят на македонския парламент Талат Джафери смята, че законът за езиците не застрашава целостта на държавата

Белград. Председателят на македонския парламент Талат Джафери счита, че приемането на закона за езиците не би трябвало да се възприема като опасност за целостта на страната, написа белградският „ Политика " , като разгласява изявление с парламентарния началник в Скопие.
В него Талат Джафери декларира, че въвеждането на разширена приложимост на езиците е в сходство с член 5 от конституцията на Македония, и въпреки че прави допустимо използването на албанския език по време на пленарните съвещания, не въздейства по никакъв метод на използването на македонския език.
Според Джафери въпросът за езиците не попада във фокуса на диалозите според Парижкия контракт, където ще се преглежда парламентарния устав и етичния кодекс на депутатите.
Председателят на македонския парламент счита, че извършените локални избори са посочили изрично поддръжката, която политическите партии имат в Македония.
На въпрос на „ Политика " за идна двустранна среща с ръководителя на Скупщината на Сърбия, Мая Гьокович, Джафери декларира, че след диалозите по време на срещата на ръководителите на парламентите от страните в Западните Балкани, извършена в Будапеща в края на октомври, е сложена основата на разговор сред управленията на двата Народното събрание.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР