Белград. От месец юли насам гражданите на Сърбия са предали

...
Белград. От месец юли насам гражданите на Сърбия са предали
Коментари Харесай

RTV: Сърбия – 350 незаконни оръжия са предадени доброволно на властите за три месеца

Белград. От месец юли насам жителите на Сърбия са предали непринудено на управляващите 350 броя разнообразни типове нелегално притежавани оръжия и към 25 хиляди муниции, предава RTV, като се базира на началника на отдела за административни въпроси към Министерството на вътрешните работи в Белград Зорика Лончар Касалица.
Гражданите към момента имат разполагаем един месец, в който да се откажат от нелегално притежаваните оръжия, напомни Касалица, като добави, че най-отзивчиви на апелите на управляващите са жителите на най-големите градове в страната – Белград, Нови Сад, Ниш и Крагуевац.
„ Хората може да изберат дали да донесат оръжието и безвредно да го предадат в полицията, само че може да позвънят по телефона в най-близкото полицейско ръководство и чиновниците сами ще дойдат да го вземат “, увери Касалица.
Телевизията напомня, че управляващите дават опция на жителите или да предадат оръжията си, или да опитат да ги легализират в съответен период. В неговите рамки жителите няма да бъдат подвеждани под отговорност за противозаконното владеене на оръжие, нито ще се изисква от тях да потвърждават произхода му.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР