Белград. Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел покани сръбския президент Александър

...
Белград. Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел покани сръбския президент Александър
Коментари Харесай

Tanjug: Меркел покани сръбския президент в Берлин през януари

Белград. Канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел предложения сръбския президент Александър Вучич да посети Берлин през януари и той е приел поканата на драго сърце, се споделя в изказване на кабинета на президента на западната ни съседка след телефонния му диалог с немския водач, предава осведомителната организация Tanjug .

Двамата са разискали двустранните връзки и обстановката в района. В дълъг другарски диалог те са изразили задоволство от непрекъснатия прогрес на политическия разговор и икономическото съдействие сред Сърбия и Германия.

Вучич е благодарил на Меркел за продължаващата поддръжка на Германия за европейската интеграция на Сърбия, изключително като се има поради немското председателство на Европейски Съюз през втората половина на идната година.

В същото време той е изразил потребност от явен проект за разширение на Европейски Съюз и времева рамка за присъединение към Съюза и е декларирал, че европейската интеграция в Западните Балкани е значима за мира и стабилността в района.

Той е отбелязал също, че Сърбия ще продължи да предизвиква политиката на мир и съдействие със същата цел - районна непоклатимост.
Коментирайки опциите за продължение на разговора сред Белград и Прищина, Вучич е декларирал, че би било значимо Германия и Европа да поддържат позицията, че управляващите в Прищина би трябвало да отстранен митата за вноса на артикули от Централна Сърбия, с цел да бъде удължен разговорът.
Той е означи също, че Сърбия е изцяло ангажирана с разговора, воден от Европейски Съюз, с цел да обезпечи непоклатимост в района посредством реализиране на компромисно, взаимно задоволително решение.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР