Белград е привърженик на диалог с Прищина, но той трябва

...
Белград е привърженик на диалог с Прищина, но той трябва
Коментари Харесай

Дачич: Сърбия е привърженик на диалог с Косово, основаващ се на взаимно приемливи решения

Белград е последовател на разговор с Прищина, само че той би трябвало да се основава на взаимно допустими решения и на съблюдаване на резолюцията на Организация на обединените нации, съгласно която територията на Косово влиза в състава на Сърбия.
Това съобщи сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
„ Положителните резултати, достигнати в хода на разговора, демонстрират, че той няма опция, макар че е належащо по-силно водачество на страните медиатори в обезпечаването на използването на постигнатите съглашения. Сърбия е корав последовател на разговор, който да е в полза на районната непоклатимост, само че от основно значение е разговорът да бъде учреден на взаимно допустими решения по всички открити въпроси “, съобщи Дачич и добави, че би трябвало да се съблюдава и резолюция 1244 на Организация на обединените нации от 1999 година, съгласно която Косово е част от Сърбия.
Външният министър даже благодари на страните, които към момента не са признали независимостта на Косово за тяхната кардинална позиция.
„ Сръбският народ не е пристигнал в Косово като някаква колониална мощ, той е живял там епохи “, сподели той и добави, че не съществува косовски народ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР