Белгородска област е обстрелвана от украинска страна, под обстрел са

...
Белгородска област е обстрелвана от украинска страна, под обстрел са
Коментари Харесай

Защо Кремъл се отказа от мобилизацията?

Белгородска област е обстрелвана от украинска страна, под обстрел са били селата Журавльовка и Нехотеевка, сподели губернаторът на района Вячеслав Гладков. По-рано неведнъж се съобщаваше за обстрела от въоръжените сили на Украйна на гранични територии освен в Белгород, само че и в Брянска, Курска и Воронежска област на Русия.

Така след началото на специфичната интервенция в Украйна въоръжените сили на Украйна започнаха да заплашват освен националните републики на Донбас, чийто обстрел към момента продължава, само че и непосредствено съветските райони. Това значи, че този проблем изисква надеждно решение в бъдеще, което може да бъде обезпечено, евентуално, единствено с военна победа над Киев.

Според Игор Стрелков това изисква готовност.

„ Мобилизацията е развой, който визира всички аспекти на подготовката на страната. Това не е единствено готовност на хората, това е готовност на стопанската система, готовност на тила. Мобилизиране на всички аспекти на живота. Това е мобилизацията на промишлеността - слагането й на военна основа “, сподели той.

Телевизионният канал CNN популяризира информацията, че на 9 май президентът на Руската федерация сякаш „ ще преквалифицира военната специфична интервенция във война с Украйна “ и може да стартира обща готовност в Русия.

По-рано английският министър на защитата Бен Уолъс приказва за вероятно оповестяване на обща готовност, като акцентира, че не разполага с достоверна информация.

„ Това не е правилно, това е нелепост “, отговори на тази информация прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Обща готовност не се чака нито в този момент, нито в бъдеще, сподели още Юрий Швиткин, заместник-председател на Комитета за защита на Държавната дума на Русия.

„ Тези клюки се появяват, с цел да сеят някакво комплициране, суматоха измежду популацията “, означи депутатът.

Въпросът за мобилизацията в Руската федерация се разисква на фона на политически напън от Запада, някои представители на който обявиха желанието си за военна победа на Украйна. Очевидно поради това Съединените щати одобриха закон за ленд-лизинг в размер на 33 милиарда $ (около половината от военния бюджет на Руската федерация - автор) и действителната интеграция на въоръжените сили на Украйна в отбранителното пространство на НАТО.

„ Няма смисъл да се активизираме “, сигурен е военният специалист Виктор Литовкин. - Взето е фундаментално решение, че във военните дейности в Украйна вземат участие единствено бойци на контракт. В последна сметка, при положение на готовност, ние в действителност ще получим бойци от първата година на работа. Те не могат да създадат нищо. И да ги изпратим в борба?

Ние пазиме хората. И своите бойци, и популацията на Украйна. Това е нашата кардинална позиция. Следователно готовност няма да има. А слуховете за готовност през цялото време на спецоперацията се разпространяваха от нашите вътрешни и западни врагове. Те би трябвало да разбудят популацията.

Няма да се учудя, в случай че скоро стартират да приказват за хипотетична потребност от боен заем или, да вземем за пример, за конфискация на тежките и високопроходими коли (възможно е да се употребява в полза на армията във военно време - бел.ред.). Това още ли не се е случило? Очевидно те схващат, че това няма да бъде направено.

Интересното е, че мобилизацията се насрочва за 9 май – свят празник за нас. Ставай, голяма страна, ставай за смъртна борба. И какво тогава? Тези провокатори са идиоти. По предписание техните показа, които хвърлят в публичното схващане, нямат логическа аргументация.

" СП ": - Явно става дума за готовност поради сегашната бойна обстановка в Украйна. Някои настояват, че нещата не се движат толкоз бързо, колкото е планувано...

- Кой от нас знае проектите на Генералния щаб на Руската федерация? Никой... Трябва да вземем поради каква защита в дълбочина са основали „ укронацистите “ през последните осем години в Донбас оттатък демаркационната линия. Има мощни бетонни укрепления, които би трябвало да бъдат пробити по разнообразни способи.

Освен това никой не си е предполагал, че ще има борби в градски региони, където националистите ще слагат своята тежка техника, артилерия и РСЗО. Никой не си е предполагал, че Съединени американски щати непосредствено ще им доставят разследваща информация.

Трябва също да разберете, че в Украйна се бием не с диви племена, а с армията, която НАТО приготвя за война с Русия от доста години. Освен това те се бият с съвсем същите оръжия като Руската федерация. Да, имаме авиация и Калибър, само че те не могат да се употребяват в жилищни региони.

" СП ": - Хуманизмът на съветските военни е явен...

- Русия непринудено пое задължението да оперира по хирургични способи, тънко. Затова ние не правим бомбардировки с килими, както направиха американците в Югославия. В края на краищата те бомбардираха Белград в продължение на 72 дни, унищожавайки цялата инфраструктура за поддържане на живота в града.

А Русия в Украйна, да припомня, до в този момент води война 70 дни и за това време унищожи цялата украинска авиация, Противовъздушна отбрана, всичките им кораби, а самите те наводниха " хетман Сахайдачни ". Унищожиха и летища, хранилища с военна техника, горива и смазочни материали, тягови подстанции. Това е голяма работа.

И още нещо... Ние сме във война с такива като нас. Това са съветски хора, упорити и обезверени в борба. Това не е разходка. Когато унищожаваме ударния отряд на въоръжените сили на Украйна в Донбас, ще бъде по-лесно да решаваме нови задания. Включително на юг - в Николаев, Одеса, с цел да стигне до Приднестровието.

- Фактът, че Русия сякаш се движи към готовност, беше котел за първи път от министъра на защитата на Англия, - сподели основният политически консултант на ръководителя на Централен комитет на Комунистическата партия, д.и.н. Вячеслав Тетекин.

„ Не знаем ли, че тази страна е била най-големият зложелател на Русия от епохи. Информацията, идваща от най-големия ни зложелател, би трябвало да се преглежда сериозно ", съобщи той.

Сега британците играят основна роля в напъните за замесване на Русия в дълготрайна кланица в Украйна и в това време се интересуват от дестабилизиране на вътрешната обстановка в Русия като метод за промяна на властта у нас. За да създадат това, нашите врагове хвърлят клюки за готовност.

Срещу Русия се водят по едно и също време три типа война: гореща, икономическа и пропагандна. Нашите съперници не подценяват никаква неистина. Нашият партиен приятел Александър Юшченко, завърнал се от Донбас, сподели, че, съдейки по информацията на украинските медии, въоръжените сили на Украйна към този момент са покрай Москва.

Настъпва същинско слисване на популацията. Приказките за готовност са от същата опера.

СП “: – Ще има ли Русия задоволително сили да завоюва военна победа без обща готовност?

- Нашите военни споделят, че няма потребност от готовност, спецоперацията се развива по проект. Разбира се, никакви командири няма да откажат спомагателни военни формирования, само че в този момент войната е от софтуерен темперамент. Не е по този начин, когато хиляди хора седят в окопите и по-късно тичат да нападат.

Сега войната изисква не маси от хора, а на първо място експерти, които имат съвременна военна техника. Това е " стока на брой " - хора, които ръководят самолети, артилерия, наземни, морски, въздушни ракети. Никаква готовност няма да ги вкара в армията.

Същата Украйна има значителен мобилизационен капацитет, само че единствено могат да дадат на тези хора единствено Калашников. Няма къде даже да ги изпратят с него, тъй като няма непрекъсната фронтова линия.

Между другото, нашите военнослужещи са освен формирования на Министерството на защитата, само че и на Министерството на изключителните обстановки, Росгвардия и други правоохранителни органи, от които имаме доста. Всички те са се заклели да се бият, където и да бъдат изпратени. Въпрос е единствено на образуване на тази могъща мощ.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР