Белгийското правителство се изправя пред възможна криза заради съпротивата на

...
Белгийското правителство се изправя пред възможна криза заради съпротивата на
Коментари Харесай

Белгия е на прага на правителствена криза заради споразумението на ООН за миграцията

Белгийското държавно управление се изправя пред допустима рецесия поради съпротивата на партията мандатоносител Нов фламандски алианс (НФА) против съглашението на Организация на обединените нации за миграцията, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

НФА съобщи, че е срещу съглашението, само че през септември Белгия поддържа текста от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Неназовани държавни източници разясняват, че в този момент има две благоприятни условия - или страната да извърши обещанието си и да поддържа съглашението на срещата в Маракеш през декември, или НФА да напусне държавното управление. Националистите от НФА - най-голямата белгийска партия - показват опасения, свързани със наличието на текста на съглашението. Според тях към този момент са незадоволително ясни определенията за "незаконна миграция ", за "преселници, прокудени от измененията в околната среда ", както и за "семейно събиране ".

Според източниците в държавното управление Белгия ще подпише документа, с цел да не бъде възприемана като страна под въздействието на крайната десница и която променя държанието си с предизборни цели. Държавният секретар по убежището и миграцията Тео Франкен (НФА) прецизира, че още при започване на годината на среща в София в хода на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е изразил паниките от текста на квалифицираното съглашение.

До през днешния ден е известно, че няколко страни отхвърлят да поддържат съглашението на Организация на обединените нации. Сред тях са Австралия, Полша, Израел, Унгария, Естония. Възможно е поддръжка да не бъде получена и от Германия. Европейската комисия през вчерашния ден означи, че съглашението е формирано с присъединяване на всички страни, от които се чака да бъде подписано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР