Белгийското правителство реши днес да забрани влизането в страната на

...
Белгийското правителство реши днес да забрани влизането в страната на
Коментари Харесай

Пътници от няколко страни няма да могат да влизат в Белгия

Белгийското държавно управление реши през днешния ден да забрани влизането в страната на пасажери от Индия, Южна Африка и Бразилия. Решението е обвързвано с вариантите на COVID-19, публикувани в тези страни и за които има подозрения, че може да преодолеят отбраната на имунизациите.
Забранява се идването и прекосяването през Белгия на пасажери от посочените страни, даже когато не се планува престой. Решението обгръща всички пътуващи, без значение от транспортното средство. Изключения ще се вършат единствено за екипажи на въздухоплавателни средства и на кораби, за дипломати и за работещи в интернационалните организации или поканени от тези организации, чието наличие е неизбежно.
За обхванатите от изключенията ще бъде нужен документ, публикуван от белгийска консулска работа в една от страните, наранени от решението. На белгийските жители и на трайно пребиваващите в Белгия ще се разрешава да пътуват, само че за тях няма да се ползват изключения от условията за проучване и карантина, без значение дали престоят им в една от трите посочени страни е бил по-кратък от 48 часа.
По-рано през днешния ден белгийските управляващи взеха решение, че всеки, който се опита да пресече границата с подправени документи за имунизиране или проучване, ще бъде излъчен на углавен съд. Ако съдилищата бъдат претрупани, ще бъдат налагани санкции по 750 евро. Досега в страната незспазването на условията за проучване и карантина се наказваше с санкция от 250 евро, а в същото време националните съдилища оповестиха настоящите противоепидемични ограничения за противозаконни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР