Белгийското дружество New Lachaussée (NLC) е уличено в нарушаване на

...
Белгийското дружество New Lachaussée (NLC) е уличено в нарушаване на
Коментари Харесай

Уличиха белгийско дружество в нарушаване на оръжейното ембарго срещу Русия

Белгийското сдружение New Lachaussée (NLC) е уличено в нарушение на оръжейното ембарго против Русия, наложено от Европейски Съюз и Съединени американски щати след 2014 г. Това излиза наяве след следствие по отчет от вътрешна инспекция в сдружението, извършено от белгийската социална телевизия " Ер Те Бе Еф ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11131
Според това следствие ембаргото е нарушено като са обезпечавани колета с муниции към съветско сдружение в Тула, посредством скица с присъединяване на Сърбия.

Издадено е разпореждане вътрешната инспекция да бъде прекъсната, откакто открива от ден на ден нарушавания.

Директорът на сдружението Людовик Бимар споделя, че предприятието създава единствено машини за муниции, а не муниции.

Белгийското сдружение е изпращало машини за произвеждане на патрони в Сърбия, където активността е под контрола на държавно дружество и страната резервира опцията си да употребява създадените муниции, както реши. По този метод са се пробвали да заобиколят глобите.

От NLC са декларирали, че след 2014 година не са имали настоятелен връзки с съветска организация и са изтъкнали, че Сърбия е дала обещание да не изнася в Русия производството, получено посредством белгийските машини.

Заради разкритията ръководителят на белгийската област Валония Елио ди Рупо е издал разпореждане за неотложно прекъсване на лиценза на сдружението за дейностите му в Сърбия.

От сдружението отхвърлят да разясняват детайлностите по следствието под претекст, че това е професионалната загадка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР