Белгийският втородивизионен отбор Локерен ще прекрати близо 100-годишното си съществуване,

...
Белгийският втородивизионен отбор Локерен ще прекрати близо 100-годишното си съществуване,
Коментари Харесай

Тъжно: Вековен белгийски клуб фалира и не съществува вече

Белгийският втородивизионен тим Локерен ще приключи близо 100-годишното си битие, откакто президентът на клуба Луис Де Врайс призна, че отборът ще банкрутира. Де Врайс се опитваше обезверено да откри нови вложители в последните месеци, с цел да покрие насъбраните задължения в размер на към 5 милиона евро, само че не съумя да го стори в точния момент.

"За мое голямо страдание, би трябвало да ви осведомявам, че макар всичките ни опити не успяхме да притеглим нови спонсори в точния момент, с цел да успеем да апелираме отнемането на лиценза ни преди крайния период, което щеше да ни разреши да продължим активността си ", обърна се Де Врайс към почитателите на отбора.

По-рано този месец Белгийската футболна федерация лиши лиценза на Локерен, поради задълженията на клуба, част от които са от неизплатени хонорари на футболисти. Ръководството на клуба искаше да откри средства, с цел да покрие задълженията си и да апелира това решение, само че не съумя да го стори. Клубът ще се откаже и от жалбата си против оповестяването на сдружението във банкрут от Белгийския съд.

През този сезон Локерен завоюва едвам четири от 28 мача във второто равнище на белгийския футбол и трябваше да взе участие в плейофите за оцеляване, преди шампионата да бъде прекъснато поради пандемията от COVID-19.

Локерен е основан през 1923 година и реализира най-големия си триумф на европейска сцена през 1981, когато доближава до четвъртфиналите на Купата на УЕФА, откакто в предходния сезон печели сребърните медали в шампионата и за Купата на Белгия. Отборът от дребното градче в северна Белгия завоюва на два пъти Купата на страната през 2012 и 2014 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР