Белгийският премиер Александер де Кро заяви, че не би следвал

...
Белгийският премиер Александер де Кро заяви, че не би следвал
Коментари Харесай

Белгия няма да следва Франция в опита да гони неваксинираните

Белгийският министър председател Александер де Кро съобщи, че не би следвал образеца на Франция с опита " да гони " - в смисъл на оказване на напън - неимунизираните против COVID-19.

Този израз не е в речника ми, само че в случай че кажем " да досадим ", бих желал сме досадни за вируса, а не за хората, разясни той в изявление за локална телевизия във връзка ограниченията, които държавното управление взима, с цел да намалее броят на неимунизираните. Целта ни е да създадем всичко по силите си, с цел да ограничим разпространяването на заболяването, добави белгийският министър председател, представен от Българска телеграфна агенция.

Ваксинирането е най-полезно за постигането на тази цел. У нас този метод работи добре, половината от пълнолетните към този момент са получили подсилваща доза, сподели Де Кро. В Белгия желанието за ваксина е огромно и оставам на мнение, че да убеждаваш хората е по-добре, в сравнение с да ги притискаш, добави той.
свързани новини5103на 26.12.2020
Де Кро разяснява тематиката в отговор на въпрос, обвързван с изказването на френския президент Еманюел Макрон от предните дни, че до дъно ще оказва напън над неимунизираните. Изразът на френски, който употребява Макрон, е сложен за превод, тъй като е от езика на улицата. Изразът, препоръчан като сурогат от Де Кро, е постоянно използван в Белгия и звучи надалеч по-меко, тъй като в корена си не съдържа непристоен изказ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР