Белгийският национал Аксел Витсел е изпратил в Китай свои адвокати

...
Белгийският национал Аксел Витсел е изпратил в Китай свои адвокати
Коментари Харесай

Споровете между Борусия Дортмунд и Тианцин за Витсел продължават

Белгийският национал Аксел Витсел е изпратил в Китай свои юристи и представители, с цел да бъдат извършени нови договаряния с отбора му Тианцин Куанциан. Още преди няколко дни медиите в Германия оповестиха, че халфът е минал медицински прегледи и е договорил персоналните си условия с Борусия Дортмунд, само че двата клуба не могат да реализират съгласие за прехвърлянето.

Спорът сред двете страни е точно откупната уговорка, която съществува в контракта на играча, съгласно която той може да премине непосредствено против 20 милиона евро. Това обаче е оспорвано от китайците, които настояват, че това изискване важи единствено за времето на локалния трансферен прозорец, който се простира от 1 януари до 28 февруари. Германците настояват, че клаузата може бъде платена когато и да е, откакто това не е категорично маркирано в контракта.

According to Transfermarkt the Belgian Axel Witsel will be new player of Borussia Dortmund and in the next days the medical revision will be made. The value of the signing is around 20 Million Euros. #BVB pic.twitter.com/fcdLPPhlRN
— Borussia Dortmund (@BVBSudtribune) July 30, 2018
Казусът бе коментиран и от наставника на Тианзин Пауло Соуса, който съобщи, че чака белгийският полузащитник да се завърне в неговия отбор. “Доколкото знам Витсел има откупна уговорка, само че тя важи единствено за локалния трансферен прозорец, тъй че чакам той да се завърне при нас,” съобщи Соуса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР