Белгийският крал Филип въвежда мерки за пестене на енергия в

...
Белгийският крал Филип въвежда мерки за пестене на енергия в
Коментари Харесай

Белгийският крал въвежда мерки за пестене на енергия в двореца в Брюксел

Белгийският крал Филип вкарва ограничения за икономисване на сила в двореца в Брюксел и в резиденцията в Лакен, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Предвижда се нощем дворецът в центъра на столицата да не бъде осветяван и в пространствата, където е допустимо, осветлението да се изключва. Започва ремонт на двореца, при който крушките на всички осветителни тела и външната стъклена дограма ще бъдат сменени, с цел да се понижи енергийното ползване.

На покрива на дворцовата постройка от XIX век ще бъдат сложени слънчеви панели. Очаква се подобренията да бъдат приключени след две години и да костват 5,5 милиона евро.

Отбелязва се, че кралското семейство продължава да получава молби за поддръжка от жители, които не съумяват да покрият сметките си за сила.

Миналата година от двореца са дали отговор на 788 молби, като във всеки от тези случаи са били обезпечени по 200 евро. Медиите допълват, че броят на тези молби пораства с повишението на енергийните цени поради войната, подхваната от Русия против Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР