Белгийският клуб КФ Оостенде потвърди, че те са били придобити

...
Белгийският клуб КФ Оостенде потвърди, че те са били придобити
Коментари Харесай

Американци са купили закъсалия Оостенде

Белгийският клуб Кохезионен фонд Оостенде удостовери, че те са били добити от записания в Съединени американски щати капиталов фонд Пасифик Медия груп (PMG), а също по този начин и че чакат преразглеждане на професионалния им лиценз, който беше лишен от федерацията поради липса на финансиране.

"PMG са постигнали съглашение с предходния притежател на клуба Марк Куке, който контролираше посредством фамилната си компания Аличло, прецизират от Оостенде. Клубът от крайбрежието на Северно море получи отвод за професионален лиценз за елитната дивизия за идващия сезон по-рано през април, защото отговорностите нямаше по какъв начин да бъдат обхванати и погасени от настоящите активи.

От Оостенде апелираха решението и се надяват, че нещата ще се трансформират позитивно за тях другия месец, когато се събира втора инстанция на лицензионната комисия. Белгийските медии настояват през днешния ден, че PMG- към този момент притежаващи акции от британския клуб от Лига Чемпиъншип Барнзли и от швейцарския ФК Тун, ще инжектират първоначално 2.7 милиона евро в Оостенде единствено и единствено да спасят лиценза. "Разбира се, че клубът на драго сърце афишира за подписан контракт сред PMG и Аличло, само че няма да изнася никакви дитайли по-нататък.

Кохезионен фонд Остенде е убеден, че ще продължи за работи като професионален клуб от елита и през идващия сезон, написа на уеб страницата на жълто-червените. Бизнесменът Куке, който има разнообразни ползи в стопанската система, напусна президентския пост на Оостенде в края на 2017-а година, защото купи най-популярния локален тим Андерлехт, също изпаднал в усложнения.

Оостенде е предпоследен в белгийската лига, чието състезание беше прекратено прибързано поради пандемията от COVID-19. Всъщност тази страна стана и първата в Европа, която предварително разгласи краткотрайното класиране за извънредно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР