Белгийският еврокомисар Дидие Рейндерс ще се кандидатира отново за генерален

...
Белгийският еврокомисар Дидие Рейндерс ще се кандидатира отново за генерален
Коментари Харесай

Дидие Рейндерс отново ще се кандидатира за ръководител на Съвета на Европа

Белгийският еврокомисар Дидие Рейндерс ще се кандидатира още веднъж за общоприет секретар на Съвета на Европа, оповестиха локални медии. Уточнява се, че предлагането е било импортирано от белгийския министър председател Александер де Кро, предава Българска телеграфна агенция. 

Предвижда се белгийското държавно управление да не утвърждава решение с гласоподаване по този въпрос, а напряко да внесе кандидатурата в сряда. Отбелязва се, че е имало опция Рейндерс да оглави листата на своята партия " Реформаторско придвижване " за изборите за евродепутати през юни, само че вместо него е бил определен ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

 Рейндерс не е участвал на партийното заседание през вчерашния ден за установяване на листата. Той е еврокомисар по правораздаването, а по-рано беше външен министър на Белгия. През 2019 година Дидие Рейндерс за първи път опита несполучливо да оглави Съвета на Европа - организация на 46 европейски страни със седалище в Страсбург, заета главно с човешките права. Тогава на тази позиция бе определена Мария Пейчинович-Бурич от Хърватия, която завоюва със 159 против 105 гласа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР