Белгийските здравни власти потвърдиха в петък, че са идентифицирали първия

...
Белгийските здравни власти потвърдиха в петък, че са идентифицирали първия
Коментари Харесай

Белгия потвърди първи случай на новия африкански Covid вариант

Белгийските здравни управляващи потвърдиха в петък, че са разпознали първия случай на в страната и в Европа , оповестява " Бизнес Инсайдър ".

Министърът на опазването на здравето Франк Ванденбруке съобщи, че въпросното лице е дало позитивна проба на 22 ноември след завръщането си от чужбина и прикани обществеността " да не се паникьосва ".

Лаборатории в университета в Льовен откриха случая на B.1.1.529, откакто неимунизирана млада жена дава позитивен тест .Тя не е била имунизирана, нито е била инфектирана в предишното и по тази причина няма имунитет против вируса. Получила е грипоподобни признаци 11 дни след пътуването си до Египет през Турция , написа " Таймс ".

Белгия към момента не е оповестила прекъсване на пътуването от Южна Африка по отношение на разновидността, за разлика от редица други европейски страни.

Премиерът Александър Де Кру сподели, че държавното управление вкарва други ограничения, като 10-дневна карантина за белгийски поданици, които се връщат от района, както и възбрана за влизане за чужденци, идващи от Южна Африка , макар че той не посочи кои африкански страни ще бъдат наранени.

По-рано разгласи, че е регистриран първия случай на новия африкански вид на COVID-19, като инфектираното лице е израелец, завърнал се от Малави .

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че ", за да спре разпространяването на новооткрития вид .

Предишните случаи бяха лимитирани до Южна Африка, Ботсвана и един случай в Хонконг , който беше импортиран от пасажер .

Произходът на разновидността е неразбираем , само че се популяризира в Южна Африка , здравните чиновници там, разясняват по какъв начин за по-малко от две седмици B.1.1.529 изцяло изпреварва Делта и Бета разновидностите , които участваха в една от провинциите на страната.

This new variant, B.1.1.529 seems to spread very quick! In less than 2 weeks now dominates all infections following a devastating Delta wave in South Africa (Blue new variant, now at 75% of last genomes and soon to reach 100%)
— Tulio de Oliveira (@Tuliodna)  Тревога по света поради новия
Тревога по света поради новия " африкански " вид на ковид

Много страни вкарват спомагателни ограничения, СЗО предложи да не се бърза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР