Белгийските военни са използвали емотикона за усмивка, за да различат

...
Белгийските военни са използвали емотикона за усмивка, за да различат
Коментари Харесай

Белгийските военни са използвали емотикона за усмивка, за да различат хората, които ще евакуират от Кабул

Белгийските военни са употребявали емотикона за усмивка, с цел да разграничат хората, които ще изтеглят при напускането на силите на НАТО от Афганистан. Това заяви полковник Том Било, командвал белгийската интервенция " Червено хвърчило " в края на август, представен от локални медии.

Той прецизира, че поради безредната конюнктура се е наложило белгийските жители и афганистанците, подлежащи на евакуация, да нарисуват на една от ръцете си този емотикон. Евакуираните са били насочвани посредством приложението WhatsApp къде да се явят, с цел да бъдат откарани с рейс до летището. По-късно талибаните разкрили част от схемата и заплашили с разстрел пасажерите от един от рейсовете, описват участници в интервенцията.

Въпреки компликациите, белгийските сили съумяха да изтеглят 1412 души, а в Афганистан остават още 480, които чакат да доближат Белгия в идващите седмици или месеци.

Белгийските военни изясняват, че осъществяването на интервенцията е било доста мъчно поради нуждата от бърза готовност в летните месеци, когато мнозина техни сътрудници са в отпуск, а и поради сложната конюнктура за работа на летищата в Кабул и Исламабад, където в разгара на изтеглянето всички правила за работа са били неприложими.

За пет дни Белгия изпрати четири военни самолета за евакуация и съумя да завърши интервенцията в деня преди атентата на " Ислямска страна " в региона на летище " Хамид Карзай ". Според белгийските военни навременното евакуиране е предотвратило жертви в техните редици, защото атентатът е осъществен навръх мястото, където те са работели часове по-рано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР