Белгийските власти са наредили затварянето на фабрика за шоколадите „Kinder“,

...
Белгийските власти са наредили затварянето на фабрика за шоколадите „Kinder“,
Коментари Харесай

Белгия затвори фабрика за шоколади заради салмонела

Белгийските управляващи са наредили затварянето на фабрика за шоколадите „ Kinder “, която се свързва с вълна от случаи на салмонелоза в няколко европейски страни и Съединени американски щати, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

„ Фабриката, благосъстоятелност на италианския сладкарски колос „ Ferrero “, е подредено да бъде затворена след констатациите от последните няколко часа, че информацията, предоставена от „ Ferrero “, е непълна “, се споделя в изказване на белгийския орган за сигурност на храните AFSCA.

Случаите на салмонелоза, свързани с продуктите на „ Kinder “, създадени във фабриката Ferrero Ardennes в Арлон, се усилват.

Според Шведската организация за сигурност на храните до през вчерашния ден в седем европейски страни са регистрирани 125 случая на салмонелоза след консумация на тези артикули. Брой, който евентуално не е финален.

Най-засегнатата страна е Обединеното кралство, където бяха регистрирани 63 инфекции.

„ Здравните управляващи сега изследват опцията за връзка сред тези случаи на салмонелоза, следени през последните седмици, и поглъщането на шоколадови артикули Ferrero “, съобщи през вчерашния ден Жан-Себастиен Валхин, представител на Белгийска организация за продоволствена сигурност - AFSCA.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР