Белгийските власти решиха днес страната да премине в оранжев код

...
Белгийските власти решиха днес страната да премине в оранжев код
Коментари Харесай

Белгия сваля част от противоепидемичните мерки

Белгийските управляващи взеха решение през днешния ден страната да премине в оранжев код по системата за оценка на заплахата от разпространяване на Коронавирус, оповестиха локални медии.

Това планува от 18 февруари да бъдат облекчени някои от ограниченията, въведени поради пандемията. Отпада условието децата до 12 години да носят маски там, където това се изисква. Премахват се рестриктивните мерки за работното време на заведенията за хранене, още веднъж ще отворят нощните заведения.

За посещаване на събития с над 50 души в закрито помещение остават условията за носене на маска и за документ за Коронавирус. Предвижда се на такива места да бъдат обезпечени благоприятни условия за бързо проучване на посетителите, в случай че нямат документ.

Очаква се Народното събрание да се произнесе за бъдещето на документа, като идващото съвещание на държавното управление по тази тематика е планувано за началото на март.

Кината и театрите получават още веднъж опция да работят съвсем без ограничавания за броя на посетителите, в заведенията за хранене и питейните заведения отпада условието за носене на маски от клиентите. Премахват се рестриктивните мерки за събитията навън. Спира да се ползва условието четири от петте работни дни чиновниците да работят от вкъщи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР