Белгийските власти обмислят да затворят границите на страната като мярка

...
Белгийските власти обмислят да затворят границите на страната като мярка
Коментари Харесай

Белгия обмисля затваряне на границите като противоепидемична мярка

Белгийските управляващи обмислят да затворят границите на страната като мярка против разпространяването на епидемията от ковид, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция в петък.

Засега министър председателят Александер де Кро е на мнение, че пътуванията би трябвало да останат вероятни, въпреки и " извънредно непрепоръчителни ". Национални специалисти упорстват пътуванията да се забранят краткотрайно поради новите разновидности на вируса на заболяването, или най-малко всички влизащи в страната да бъдат подлагани на проучване и карантина. Засега тези ограничения се ползват единствено за хората, прекарали в чужбина повече от 48 часа.

Белгия към този момент са открити няколко случая на носители на вирусни разновидности. Днес се оповестява за случай на умрял мъж на 82 години пет дни, откакто е бил имунизиран против новото заболяване. Уточнява се, че се чака оценка за повода за неговата гибел, както и че умрелият е имал съпътстващи болести.

По последни данни в страната към този момент са ваксинирани към 35 хиляди души. Според националния имунизационен календар в Белгия към момента се ползва единствено имунизацията на Pfizer/BioNtech, а до края на месеца ще стартира потреблението и на препарата на Moderna. От февруари следва въвеждане и на имунизацията на AstraZeneca, чието утвърждение се чака след две седмици. Засега ваксини се слагат единствено в домовете за остарели хора.

От април се чака да бъдат прилагани също имунизациите на CureVac и Janssen. Освен за възрастните хора, първите ваксини ще получат също здравните служащи, а от април имунизацията ще обхване чиновниците в публичните услуги. Общата имунизация на пълнолетните белгийци се планува от юни. Досега в Белгия новата болест взе 20 294 жертви, при 672 886 открити вирусоносители и над 7,5 милиона проучвания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР