Белгийските транспортни профсъюзи призоваха днес членовете си да отказват да

...
Белгийските транспортни профсъюзи призоваха днес членовете си да отказват да
Коментари Харесай

Белгийски транспортни профсъюзи отказват да обработват доставките на оръжия за Израел

Белгийските транспортни профсъюзи приканиха през днешния ден членовете си да отхвърлят да обработват доставки на военно съоръжение за Израел, който в този момент е в спор с " Хамас ", предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Конфедерацията на християнските профсъюзи, Белгийският синдикат на транспортните служащи, Асоциацията на чиновниците, техниците и мениджърите и Профсъюзът на работещите в транспортния и информационния бранш споделиха в взаимно изказване, че служащите на летището са забелязали, че се правят доставки на оръжия.

" Докато в Палестина се прави геноцид, служащите на няколко летища в Белгия виждат, че оттова се правят доставки на оръжия, изпращани за зоната на спора ", се споделя в изказването. Израел съобщи, че задачата му е да попречва военните интервенции на " Хамас ", а не да нападна мирни поданици в Газа.

Говорител на белгийското държавно управление отхвърли да разяснява дали се правят доставки на оръжия от Белгия към района на спора. Профсъюзите обявиха, че натоварването и разтоварването на тези оръжия е принос към снабдяването с оръжия на организации, които избиват почтени хора.

" Ние, няколко синдиката, занимаващи се с логистика, призоваваме членовете си да не обработват никакви полети, които доставят военно съоръжение към Палестина/Израел, както имаше ясни съглашения и правила при започване на спора сред Русия и Украйна ", обясниха профсъюзите.

Те приканиха също за неотложно прекъсване на огъня и желаеха белгийското държавно управление да не толерира доставки на оръжия през белгийските летища. " Като профсъюзи, се застъпваме за тези, които предизвикват мира ", споделиха те.

Стотици хиляди демонстрации бяха проведени в градове из Европа, Близкия изток и Азия в събота в поддръжка на палестинците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР