Белгийски съдия постанови в петък европейският депутат Ева Кайли да

...
Белгийски съдия постанови в петък европейският депутат Ева Кайли да
Коментари Харесай

Катаргейт: Ева Кайли остава в ареста за поне още два месеца

Белгийски арбитър постанови в петък европейският народен представител Ева Кайли да остане в ареста още два месеца, защото продължава следствието по обвинявания в корупция, заяви " Ройтерс ", представена от " Дневник ".

Кайли, 44-годишен гръцки социалист, беше лишена от поста си на вицепрезидент на Европейския парламент по случая в края на предходната година, откакто беше упрекната в приемане на подкупи от Катар за пробутване на ползите ѝ в европейските институции - в един от най-големите корупционни кавги, засягащи Европейския съюз.

Кайли е в пандиза от началото на декември и юристите ѝ желаеха от съда да я пусне на независимост с електронна гривна, както това беше направено за нейния сътрудник - също чиновник на Европарламента.

Защитниците ѝ показаха, че за трите месеца, в които е зад решетките си тя е съумяла да види единствено два пъти двегодишната си щерка и приканиха магистратите да разрешат майката и детето да са дружно.

Зад решетките остава и белгийският евродепутат Марк Тарабела, чийто имунитет беше свален през февруари от Европейския парламент по искане на проверяващите корупционния скандал.

Той беше задържан в края на февруари и съгласно петъчното решение на съда ще остане още месец в ареста.

Белгийските прокурори са обвинили Кайли и Тарабела в присъединяване в незаконна организация, пране на пари и корупция.

И двамата отхвърлят да имат виновност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР