Белгийската прокуратура съобщи, че разследва като терористичен акт днешната стрелба

...
Белгийската прокуратура съобщи, че разследва като терористичен акт днешната стрелба
Коментари Харесай

Белгийската прокуратура разследва стрелбата в Лиеж като терористичен акт

Белгийската прокуратура заяви, че проверява като терористичен акт днешната пукотевица в Лиеж, при която починаха двама служители на реда и инцидентен жител, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местни медии прецизират, че стрелецът, убит след това от силите за бързо реагиране, е 36-годишният белгийски жител Бенжамен Ерман, който е освободен от пандиза през вчерашния ден.

Свидетели твъдят, че той е викал " Алах е популярен " и е разполагал с две огнестрелни оръжия. Твърди се, че е бил подготвен да почине и не е направил огромни старания да бяга от мястото на престъплението.

Уточнява се, че до през вчерашния ден е излежавал присъда за прояви, несвързани с тероризъм, само че е бил непосредствен с радикализирани среди и самият той наподобява е бил радикализиран.

Според очевидци стрелецът е разкрил огън към рейс на градския превоз, а след това е влезнал в учебно заведение, откъдето са се чули голям брой изстрели, в това число от автоматизирано оръжие. Медии настояват, че в началото нападателят е имал единствено нож, с който е посякъл служителите на реда, а по-късно ги е прострелял със служебното им оръжие. По пътя си той е умъртвил юноша, който се намирал в автомобила си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР