Белгийската прокуратура е открила разследване по данни за руско незаконно

...
Белгийската прокуратура е открила разследване по данни за руско незаконно
Коментари Харесай

Прокуратурата в Белгия разследва данни за евродепутати, платени от Кремъл

Белгийската прокуратура е разкрила следствие по данни за съветско нелегално финансиране на членове на Европейския парламент.

Това заяви министър председателят на страната Александър Де Кроо пред публицисти в петък.

" Разследването демонстрира, че Москва е потърсила и платила на членове на Екологичен потенциал, с цел да подкрепят съветските проекти ", споделя той.

Целта на Кремъл, съгласно белгийския министър председател, е новият мандат на Европарламента да се попълни с колкото може повече проруски претенденти, които да прокарват разказ в интерес на Путин.

Службите в Брюксел си сътрудничат с чешкото държавно управление, което неотдавна наложи наказания на близкия до Москва олигарх Виктор Медведчук поради финансирането на проруски агитационен уебсайт " Voice of Europe ".

Германското разузнаване също удостоверява съществуването на съветски мрежи за въздействие в страната, а полицията в Полша беше конфискувала десетки хиляди евро в брой при паралелна интервенция против уредниците на групата за агитация.

Преди дни Белгия одобри нов закон за криминализиране на задграничното въздействие в политическия развой.

Решението беше провокирано от корупционните кавги от 2022 година към Катар и Мароко, чиито управляващи бяха упрекнати в подкупване на евродепутати.

" Намираме се в нова действителност и би трябвало да се приспособяваме към нея ", разяснява още Александър де Кроо.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР