Белгийската полиция проведе днес мащабна операция като част от разследване

...
Белгийската полиция проведе днес мащабна операция като част от разследване
Коментари Харесай

В Белгия разследват възможна корупционни схеми в ЕП, свързани със Световното

Белгийската полиция организира през днешния ден огромна интервенция като част от следствие на корупционни схеми, обвързвана и с корупция в Европарламента. Говорителят на федералната прокуратура Ерик Ван Дойсе съобщи, е от “няколко месеца проверяващите ревизират схеми за опити от страна на една от страните в Персийския залив да въздейства на решенията на Европейския парламент ”. Предлагани са огромни суми пари и дарове на чиновници на Екологичен потенциал, в опит да им бъде повлияно при вземането на избрани решения.

Федералната прокуратура не оповестява за коя страна става въпрос, само че съгласно белгийските издания Ле Соар и Кнак става дума за Катар и опитите на страната да лобира за международното по футбол, което сега се организира там.

Обиските на федералната полицията са осъществени в брюкселските квартали Елсене, Скарбек, Крайнем, Форст и в централната част на града в домовете на чиновниците на Екологичен потенциал, сподели представителят на прокуратурата.

Конфискувани са компютри и мобилни телефони, като и към 600.000 евро кеш. Сред разследваните е някогашният италиански евродепутат от фракцията на социалистите Пиер-Антонио Панцели, ръководителят на Международната конфедерация на синдикати Лука Визентини, както и ръководител неправителствена организация и помощник в Екологичен потенциал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР