Белгийската полиция нахлу в централата на Европейската народна партия (ЕНП)

...
Белгийската полиция нахлу в централата на Европейската народна партия (ЕНП)
Коментари Харесай

Белгийската полиция нахлу в централата на ЕНП в Брюксел

Белгийската полиция нахлу в централата на Европейската национална партия (ЕНП) в Брюксел във вторник, 4 април, оповестява за EURACTIV.com източник, осведомен със случая.

Източникът сочи, че белгийски полицаи са влезнали в първия и третия етажи на централата на партията на улица Rue du Commerce. Според първичната информация, полицията е проверила компютри и е поискала документи и данни, свързани с настоящо разследване за хипотетична корупция по време на предизборната акция за Европейски Съюз през 2019 година

Депутатът от германския Християн-демократичен съюз (ХДС) Марио Фойгт е бил управител на цифровата акция на водача на ЕНП Манфред Вебер по време на европейските избори през 2019г., а разследванията се водят за възлагането на контракт за цифровата акция на фирма в Тюрингия, съгласно съобщения на германските медии.

Понастоящем Фойгт е водач на ХДС в Тюрингия. Миналия септември правната комисия на парламента в лендер Тюрингия оттегли правния му имунитет в очакване на следствие на германската прокуратура, макар да не е ясно дали този случай е свързан с дейностите на белгийската полиция.

Консервативната ЕНП е най-старата и най-голямата политическа група в Европейския парламент. ЕНП потвърди накратко, че " представители на белгийските и немските полицейски управляващи са посетили централата на партията в Брюксел " на 4 април, уточнявайки, че " визитата " е обвързвано с настоящо следствие в германския лендер Тюрингия.

" Партията сътрудничи в цялостна бистрота със съответните органи, като дава цялата нужна информация и документи ", сочи известието на ЕНП.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР