Белгийската полиция нахлу днес сутринта в централата на Европейската народна

...
Белгийската полиция нахлу днес сутринта в централата на Европейската народна
Коментари Харесай

Белгийската полиция нахлу в централата на ЕНП в Брюксел

Белгийската полиция нахлу през днешния ден сутринта в централата на Европейската национална партия (ЕНП) в Брюксел, заяви Euronews. ЕНП е най-голямата политическа група в Европейския парламент, а централата ѝ се намира на Rue du Commerce.

" Посещението е обвързвано с настоящо следствие в Тюрингия, Германия ", съобщи представител на ЕНП в малко прессъобщение.

" Партията си сътрудничи при цялостна бистрота със съответните органи, като дава цялата нужна информация и документи. "

Партията не даде повече детайлности за следствието.

Германските медии оповестяват, че инспекцията не е ориентирана против партията или някой от актуалните ѝ чиновници, а против Марио Фойгт, водач на ХДС в Тюрингия, който е обвинен в корупция и рушвет.

Фойгт е работил за ЕНП по време на изборния цикъл през 2019 година

Съобщава се, че проверяващите се пробват да дефинират какъв брой пари вероятно е могъл да получи или да обработва Войгт през това време. Те също по този начин търсят документ и по отношение на трудовите контракти и беседват със очевидци в Брюксел.

Войгт отхвърля обвиняванията. Адвокатите му дефинираха инспекцията, почнала през септември 2022 година, като " непропорционална и несъразмерна " и упорстват, че клиентът им не е направил " нищо неправилно ", написа изданието.

Групата на ЕНП обгръща някои от най-изтъкнатите европейски политици, в това число ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и шведския министър-председател Улф Кристерсон.

Понастоящем ЕНП се управлява от Манфред Вебер, който произлиза от баварската партия ХСС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР