Белгийската полиция евакуира днес сградата на Европейския съвет в Брюксел,

...
Белгийската полиция евакуира днес сградата на Европейския съвет в Брюксел,
Коментари Харесай

Полицията евакуира сградата на Европейския съвет в Брюксел заради акция на Грийнпийс

Белгийската полиция изтегля през днешния ден постройката на Европейския съвет в Брюксел, окупирана от трийсетина деятели на природозащитната организация "Грийнпийс ", пристигнали с пожарна кола преди европейската среща на върха, отдадена значително на така наречен "Зелен контракт " за климата, съобщи Франс прес.
Срещата ще се състои, само че според от обстановката може да бъде преместена в постройката "Юстус Липсиус ", прилежаща на окупираното от екоактивистите здание, сподели малко преди края на акцията представител на Съвета.
Полицията предприе интервенция за извеждане на 28-те деятели на "Грийнпийс ", пристигнали със остарял пожарникарски автомобил, с цел да заблудят силите за сигурност. Те се бяха изкачили по металната структура на постройка "Европа " - новата централа на Европейския съвет, и разпънаха транспарант, предупреждаващ за "извънредното състояние " с климата. Транспарантът основава усещането, че постройката е обхваната от пламъци.
Акцията на природозащитниците стартира рано сутринта и завърши към 11.30 часа (12.30 часа българско време) - много преди началото на срещата на върха на Европейски Съюз, която е планувано да стартира в 15 часа (16 часа българско време).
Няколко деятели бяха арестувани, заяви Ройтерс. Агенцията не даде детайлности.
Преди откриването на срещата на върха на Европейски Съюз ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел ще има няколко двустранни срещи с европейски ръководители и те ще се състоят в постройката "Юстус Липсиус ", обвързвана с пешеходен проход с новата централа, показва Франс прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР