Белгийската полиция арестува 22 души, трима от които са полицаи,

...
Белгийската полиция арестува 22 души, трима от които са полицаи,
Коментари Харесай

Мащабна акция срещу дрогата в Белгия, има арестувани полицаи

Белгийската полиция арестува 22 души, трима от които са служители на реда, по огромно дело за опиати, заяви белгийската федерална полиция, представена от " Политико ".

Полицията обискира във вторник 45 частни домове и компании в Брюксел и Антверпен, където бяха конфискувани " пари, първокласни транспортни средства и револвер ", се споделя в прессъобщение на федералната полиция.

Арестът следва следствие, което " показва съществуването на трафик на опиати на няколко равнища (от локални покупко-продажби до внос/износ) " и накара полицейските сили да " подозират присъединяване на избрани лица в споразумяване на сметки с огнестрелни оръжия ", се споделя в известието на полицията.

Някои от обвинените са възнамерявали контрабанда на кокаин в Обединеното кралство " употребявайки хеликоптери ", се прибавя в него.

Белгийските управляващи дадоха обещание да се оправят с трафика на опиати в страната, където насилието, обвързвано с опиати, нараства, особено в Антверпен.

Пристанищният град се е трансформирал във врата за контрабанда на кокаин в Европа и е очевидец на внезапно нарастване на стрелбите и детонациите, свързани с опиати.

Белгийските управляващи заловиха рекордните 121 метрични тона кокаин в пристанището на Антверпен през 2023 година, съгласно митническа статистика, оповестена от белгийската полиция в сряда.

В Брюксел също се следи повишаване на насилието, обвързвано с банди и опиати.

През декември четирима души бяха ранени при пукотевица в центъра на Брюксел; локалната полиция по-късно заключи, че стрелбата е обвързвана с тайфа.

Успоредно с това повече от 120 души сега са съдени от брюкселски съд в удивително дело против трафика на опиати и оръжия, което идва, откакто белгийските правоприлагащи органи разрушиха две криптирани информационни платформи, употребявани от контрабандисти: Sky ECC и EncroChat

 

 

 

 

 

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР