Белгийската компания за полу-индустриални недвижими имоти VGP започна изграждането на

...
Белгийската компания за полу-индустриални недвижими имоти VGP започна изграждането на
Коментари Харесай

Най-големият индустриален парк в Сърбия изниква на 400 км от София

Белгийската компания за полу-индустриални недвижими парцели VGP стартира построяването на най-големия логистичен център в Сърбия - VGP Park Belgrade. Групата разгласи началото на строителството на първия си бизнес парк в Сърбия, в белградското населено място Добановци, в непосредствена непосредственост до интернационалното летище " Никола Тесла ".

Бъдещият VGP Park Belgrade обгръща повърхност от 1 140 000 квадратни метра и ще бъде ситуиран до автомагистралите M-70 и M-75 и околовръстния път на Белград, в непосредствена непосредственост до интернационалното летище на Белград и единствено на 15 км западно от център на града. Общата бъдеща отдаваема повърхност, която ще бъде развита, ще възлиза на почти 487 000 квадратни метра.

Ненад Белогрлич, държавен управител на VGP Сърбия, разгласи, че първият наемател на този нов парк е Delhaize Serbia, сръбското дъщерно сдружение на Ahold Delhaize. Това е една от най-големите международни групи за търговия на дребно с храни, която ще наеме повече от 41 000 квадратни метра за откриването на своя втори дистрибуционен център в Сърбия.
 България или Сърбия: В коя страна междинните заплати са по-високи?
България или Сърбия: В коя страна междинните заплати са по-високи?

През декември 2022 година месечните хонорари в двете страни съвсем се изравниха

По мотив новата инвестиция президентът на Сърбия Александър Вучич, сподели: " Радвам се, че успяхме да доведем тази белгийска компания в нашата страна и имаме вяра, че можем да изградим по-силна, по-икономически сполучлива Сърбия, тъй като е мъчно да си представим каквато и да е триумф в производството и търговията без отлична логистика. Тази година Сърбия ще бъде и първенец по привличане на директни задгранични вложения, което ще усъвършенства още повече бизнес средата у нас ". 

Вучич помоли притежателите на VGP да обмислят вид за вложение в южната част на Сърбия, " където вложенията в инфраструктура са засилени ", като добави, че само че в случай че Групата реши да влага в Ниш и Лесковац, " страната е подготвена да й даде дотации ".

VGP Group е построена върху бизнес модел, който разполага с потенциал и дълготраен професионален опит по цялата верига на цената, от придобиване на земя до развиване и ръководство на активи. VGP дава услуги на клиенти, търсещи местоположения покрай огромни европейски градове с пряк достъп до основни пътища, елементарен достъп и 24-часова работа. Логистичните и полуиндустриалните паркове на VGP оферират високи механически стандарти и модулност и са фокусирани върху енергийната успеваемост и резистентност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР